dům

Obytný objekt je patrová roubená stavba trojdílného systému se zděnými chlévy v úrovni přízemí (jizba – síň –chlévy), v patře s obytnou místností a komorami. Komora nad chlévem je přístupna z pavlače, která je vysazena na prodloužených stropních trámech nad nepůvodní jizbou. Dům stojí na obdélném půdorysu, má sedlovou střechu krytou novodobou na koso kladenou obdélnou šablonou antracitové barvy. Konstrukčně je dělen na zděnou část, roubenou s podstávkami vynášející roubené patro. Nad zděnou částí je užito zdivo hrázděné. Stěny jsou prolamovány pravoúhlými okenními a dveřními otvory. Výplně jsou v dřevěných profilech. Dveře jednokřídlé, okenní výplně jsou dvojité dovnitř a ven otevíravé s bílou povrchovou úpravou. Dřevo je ošetřeno hnědou povrchovou úpravou, vymazávky mezi trámy jsou pohledově bílé. Zděná část je omítaná se světle žlutým nátěrem. Ostění okolo dveří je provedeno obdélné se stlačeným obloukem, nátěr ostění je bílý. Lomenice štítu je složitě sestavena se svislými a rozbíhavými prkny s hnědou povrchovou úpravou světlejšího odstínu než na roubení.