zámek

Zámecký areál se rozkládá v JZ části malé vísky a zaujímá svojí rozlohou přibližně čtvrtinu plošné výměry celé vsi. Poměrně rozlehlý areál sestává ze zámecké budovy a několika dalších vesměs hospodářských staveb, jež stojí po obvodu travnatého mírně svažitého nádvoří obdélného půdorysu a zámeckého parku v J a Z části areálu. Základem dispozice je vlastní jednopatrový zámek obdélného půdorysu na J straně nádvoří. Na Z straně dvora stojí samostatná budova patrové sýpky. Na S straně je další samostatná budova, kombinující funkci patrně koňských stájí a stodoly, resp. přístodůlku. Dále k V po proluce, sloužící k vjezdu, stojí budova chlévů úhlové dispozice na půdorysu písmena L. Na kratší vých. rameno této budovy navazuje další spárou oddělená budova s kaplí a obytnými místnostmi. Na kapli se připojuje další stavba, obsahující průjezd do dvora a další, původně patrně provozní místnosti pivovaru a vlastní pivovar. Tato stavba je ve své již. části polozřícená. Zcela zřícené je někdejší spojovací křídlo mezi pivovarem a hlavní zámeckou budovou. Celá dispozice představovala původně před zhroucením spojovacího J křidélka poměrně symetrickou uzavřenou trojkřídlovou kompozici, vzniklou však nezáměrně, spíše nahodile v důsledku postupného stavebního rozrůstání původní tvrze.