fara

Areál fary je situovaný v jižní části obce, přes silnici naproti kostelu. Fara je přístupná ze silnice kamenným mostem, jenž překlenuje malé údolí. Areál, rozkládající se rámcově na podélné parcele s podélnou osou vedenou ve směru V - Z, sestává z patrové obdélné budovy fary umístěné ve východní části. K západní straně fary přiléhá hospodářské zázemí, rozložené kolem nepravidelného dvorku tvaru podélného lichoběžníku. Jižní stranu vymezuje hospodářská budova založená ve svahu, západní stranu stodola a severní stranu vysoká zeď s pilířovou bránou umístěnou při nároží stodoly. Na západní straně za mostem je situovaná branka vložená do ohradní zdi. Předmětem ochrany je fara, hospodářská budova, stodola, ohradní a tarasové zdi s branou a k tomu náležející pozemky.