měšťanský dům

Uprostřed ulice Husovy se na svažitém terénu nachází jednopatrový, okapově orientovaný, měšťanský dům, půdorysu tvaru písmene L. Na křídlo orientované podél uliční čáry kryté sedlovou střechou navazuje kolmo dvorní křídlo s pultovou střechou, s nímž těsně sousedí budovy garáží. Středem domu prochází klenutá chodba sloužící jako průjezd do dvora. Uliční fasáda je prolomena na osu širokým vjezdem zaklenutým stlačeným obloukem, osazeným dvoukřídlými dřevěnými vraty. Po pravé straně vjezdu je prolomen pravoúhlý vchod, osazený dvoukřídlými dřevěnými dveřmi se skleněnou výplní, a dále okenní osa, okno pravoúhlé, vložené v mělké nice s půlkruhovým záklenkem, opatřené kovovou zdobně tepanou mříží. Po levé straně vjezdu prolomeny dvě okenní osy, okna pravoúhlá vložená do mělkých nik s půlkruhovým záklenkem. Fasáda přízemí je členěna nízkým soklem. První patro je členěno průběžnou podokenní římsou a lizénami, oddělujícími jednotlivé okenní otvory. Lizény jsou ve vrcholu přeťaty průběžnou profilovanou římsou. V prvním patře je prolomeno 6 okenních os, okna pravoúhlá. Nad každým oknem vystupuje v mělkém reliéfu obdélné zrcadlo a nad průběžnou římsou je prolomen malý obdélný otvor. Uliční fasáda je ukončena vyloženou profilovanou korunní římsou.