venkovská usedlost

Materiál kámen, omítnuto, eternitová krytina střechy. Obytné stavení někdejšího statku, orientované tříosým průčelím k silnici; vyrůstá ze značně protáhlého obdélníka, v němž je za obytnou částí zařazen chlév a nad ním seník. Stavba je postavena do svahu, podsklepena, obvodové zdivo sklepa je protaženo do dvora, kde horní plochou vytváří zápraží, které je kryto protaženou sedlovou střechou s polovalbami. Ze zápraží je pravoúhlý vstup do interiéru s rovnými stropy. Průčelí je členěno rámováním v omítce, do něhož jsou vložena tři obdélníková okna. Štít je oddělen taškami krytou římsou a vyplněn vysokými dvířky na půdu, která jsou doprovázena dvěma půdními obdélníky. Před průčelím je předzahrádka, dvůr uzavřen branou s brankou s rovnými překlady.