venkovská usedlost

Chalupa obdélná, v přední části roubená z mohutných oblých kmenů a bílená, v zadní části zděná o 1 x 3 osách. Střecha polovalbová, krytá došky (po okrajích šindel, na polovalbě prkénka). Lomenice ze svisle kladených prken. V průčelí a z boku do dvora dřevěné, čtyřtabulkové okénko, do dvora pak dveře ze svislých prken v dřevěné zárubni se sedlově přitesávaným nadpražím. Další okno dvoukřídlé, šestitabulkové. Vstupuje se z kamenného zápraží s povalovým stropem a s dřevěnými schody vlevo na půdu. Proti vchodu černá kuchyň se sloupovou valenou klenbou, vpravo světnice s jedním trámem, vlevo zděná komra s hladce omítaným, bíleným stropem. K zadnímu prkennému štítu chalupy s dvířky do podkroví připojena trochu nazad posunutá, obdélná, zděná, omítaná stavení stodůlky a chlévu se sdlovou střechou, krytou bobrovkami. Chlév s dveřmi sokénkem klenutý do traverzy 2 souběžnými, valenými klenbami.,stodůlka s prkennými vraty a s otevřeným krovem. Pedf průčelím a bokem stavení (vpravo dozadu) zahrádka s plaňkovým plotem.