zámek

Rozsáhlý památkově chráněný areál se nachází na severovýchodním okraji obce. Sestává z vlastního zámeckého areálu, k němuž se na východě pojí hospodářský dvůr, památkově chráněné jsou rovněž budovy západně od vlastního zámeckého areálu. Předmětem ochrany jsou: zámek, služební dům s branou, kaple sv. Anny, vrátnice s branou, altán nad vrátnicí, socha sv. Floriána, socha sv. Ondřeje, socha sv. Jana Nepomuckého, 6 terakotových váz před zámkem, zahradní parter, socha ženy s pávem, dřevěný altán se 2 vázami, park, můstek v parku, obytný dům s vepřínem, kravín s branou do dvora, stodola I, stodola II, zahradnický domek, zahrada, špýchar, dům čp. 14, dům čp. 34, bývalá hájovna, hostinec, studniční altánek, vyzděný příkop, ohradní zdi a pozemky vymezeného areálu.