škola

Původně škola a penzionát, čtyřkřídlá třípodlažní budova s částečnou vestavbou do krovu v jižním a východním křídle, do ulice budova školy, v zadní části parcely budova penzionátu, obě spojené východním křídlem s tělocvičnou a kaplí v jeho střední části. Suterény pod jižním a severním křídlem. Architektonicky pojednané fasády a průjezd v levé části průčelí, dvoutraktová dispozice křídel se dvěma schodišťovými korpusy při ose dvorních částí severního a jižního křídla. Sedlové, mansardové a pultové střechy s eternitem, v průčelí do ulice s krátkou atikou na ose. Interiéry plochostropé, suterény se stájovou klenbou do traverz, v interiérech zachovány původní detaily a úprava (výplně, teracco, zábradlí, štuková výzdoba). Nádvoří užitkově nahodile upraveno, se zelení a asfaltovou plochou, parkánová plocha se zahradní programovou úpravou s drobnou zahradní architekturou.