stodola usedlosti čp. 8

Průjezdní stodola uzavírá SV stranu areálu bývalé rolnické usedlosti čp. 8, který se nachází na S okraji vsi při silnici vedoucí na Boseň. Stodola podélného půdorysu krytá sedlovou střechou se šindelem, je orientovaná ve směru JV-SZ. Z velké části roubená stavba se svisle bedněnými štíty, je na SV průčelí vyzděna z pravidelně opracovaných pískovcových kvádrů. Průjezd, který se nachází ve střední části stavby, je shodně uzavřen dvoukřídlými dřevěnými vraty. Spáry mezi trámy jsou prázdné, bez vymazání lepenicí. Směrem do dvora (JZ směrem) předstupuje před stodolu malý přístavek chlívku (vyzděný v dolní části z pískovcových kvádrů, v horní části z cihel) krytý silně přesahující pultovou střechou, která v horní části plynule navazuje na střechu stodoly.