venkovská usedlost

Přízemní roubené stavení obdélného půdorysu pod sedlovou střechou s eternitovou krytinou. Štítové průčelí má jednu okenní osu, obdélné okno rámuje iluzivní šambrána, trojúhelníkový štít je svisle bedněn prkny. Boční čtyřosé průčelí má v první ose obdélný iluzivně zarámovaný vstup s prkennými dveřmi do chlívka s povalovým stropem, osvětleného v protilehlé stěně čtvercovým okénkem. Obdélný vstup ve třetí ose vede do síňky se stopem z kuláčů, z níž je vpravo přístupná světnice osvětlená z bočního a štítového průčelí, opatřená povalovým stropem na jeden nosný trám. přímo ze síňky je přístupná komůrka, bývalá černá kuchyně, z níž se zachoval jen průlezný komín. Vlevo je světnice se sníženým plochým omítnutým stropem. K západnímu štítovému průčelí přiléhá vyšší bedněná stodola pod sedlovou střechou s taškovou krytinou. V zahrádce před východním štítovým průčelím roubený špýchárek pod sedlovou střechou s taškami, obdélným dřevěným portálkem a roubenou klenbou. Všechny objekty demolovány.