venkovská usedlost

Areál usedlosti stojí na S straně návsi a sestává z obytného stavení, špýcharu, stodoly a ohradní zdi s branou a brankou. Obytné stavení, situované na Z straně dvora a orientované štítově do návsi, je patrové, obdélného půdorysu, z větší části roubené, postavené na širší kamenné podezdívce. Kromě obytné světnice, je přízemí zděné z kamene a omítnuté hladkou fasádou bílé barvy. K zadní hospodářské části byla novodobě přistavěna veranda s pultovou střechou (slouží jako jídelna restaurace). Nad vstupem do domu a zděnou částí přízemí je v patře umístěna pavlač. Na protilehlé straně domu stojí dva novodobé zděné přístavky. Střecha domu je sedlová, krytá eternitovými šablonami. Před čelem domu je předzahrádka. Špýchar, situovaný v J části dvora a orientovaný okapově do návsi, je patrový obdélného půdorysu, v přízemí zděný, v patře roubený. Na dvorní straně nasedá na zděné přízemí pavlač přístupná schodištěm ze dvora. Střecha objektu je sedlová, krytá eternitovými šablonami. Stodola uzavirá dvůr od S. Objekt je obdélného půdorysu, zděný z pískovcových kvádrů, omítnutý. Krov je položen na bedněném zvýšení. Střecha je sedlová, krytá betonovými taškami. Ohradní zeď s branou a brankou stojí v návesním průčelí. Předmětem památkové ochrany je obytné stavení, špýchar, stodola, ohradní zeď s branou a brankou a pozemky vymezeného areálu.