městský dům

Dům je štítem orientován do náměstí. Štít je od stěny přízemku oddělen profilovanou římsou, krytou prejzy. Horizontálně je dělen 2 profilovanými římsami, krytými rovněž prejzy. První díl - nejširší - je dělen vertikálně 4 pilastry, které nikterak nenavazují na pilastry přízemku. V této části jsou 3 okna do půdního prostoru, s prostými šambránami, vedle oken 2 otvory ve tvaru čtyřlistu, rovněž s prostou šambránou. Ve 2. díle je 1 okno se stejnými 2 otvory. Tento díl štítu měl pravděpodobně původní ukončení po stranách ve formě volut, dnes zbyly již jen 2 vyčleněné kruhové plochy - uši. Třetí část štítu má formu nástavce ve tvaru polovičního čtyřlistu, je ukončena masivní římsou krytou prejzy. Uprostřed má 1 čtyřlistový otvor se šambránou. V přízemí je půlkruhově zaklenutý portál s prostým štukovým ostěním s klenákem, mírně vystupující z osy průčelí. Přízemí je rovněž členěno pilastry s hlavicemi; v jednotlivých polích jsou okna, portál, dveře do obchodní místnosti a další okno. Barevné řešení současného stavu je ve 2 barvách; světlejší na podkladu, tmavá na rachitektonických článcích.