venkovská usedlost

Areál bývalé menší rolnické usedlosti čp. 11 (tvořený roubeným domem se zděnou hospodářskou částí a zděnou branou) se nachází na SV okraji rozlehlé návsi. Dům, orientovaný štítovým průčelím s malou předzahrádkou do prostoru návsi (k J), vymezuje Z stranu dvora usedlosti. Dvůr, který směrem k S přechází v zatravněnou plochu někdejší zahrady je vymezen směrem do návsi dvojdílnou branou. Pouze na Z straně je dochován zbytek zdiva (jedná se pravděpodobně o ohradní zeď / o fragment obvodové zdi dalšího objektu) z neomítaných pískovcových kvádrů. Předmětem ochrany je dům čp. 11, brána a pozemky vymezeného areálu. V prostředí památky se nachází ještě nechráněná stodola, v jejímž zdivu jsou fragmenty starší roubené stavby.