městský dům

Přízemní zděné stavení, obrácené do náměstí pěti okenními osami. Okna jsou ve štítovém průčelí obndélná, pravoúhlá, členěná na kříž; v páté ose je umístěn průjezd se segmentovým záklenkem, který není rámován. Stejně tak okna. Vrata jsou dřevěná, dvoukřídlá, z vodorovně bitých prken; v levém křídle jsou prkenná, pravoúhlá dvířka. Ve štítu je pár obdélných oken v šambráně s lištou na společné podokenní římse, opatřené v suprafenestrách čabrakovitými, úzkými zrcadly. Zadní, trojúhelníkový štít je svisle bedněný prkny, se čtyřmi nepravidelně umístěnými osvětlovacími okny. V přízemí obdélný otvor průjezdu, vedle obdélný otvor v dřevěném ostění; pravý otvor, zřetelný ve zdivu cihelým segmentovým záklenkem, je uzavřený.