venkovská usedlost

Zemědělská usedlost stojí v SV rohu návsi. Skládá se z obytného domu protaženého o chlév se špýcharem, který tvoří západní stranu dvora, a z hospodářského stavení, postaveném na půdorysu písmene L, umístěného na SV straně dvora. Východní křídlo hospodářského stavení je protažené o přízemní přístavbu chlívků (I). Samostatně stojící přízemní chlívky (II) jsou situované i na jižní, diagonálně vedené hranici dvora. V JZ rohu této strany dvora je umístěn i vstup do usedlosti s torzálně dochovaným pilířem původní vjezdové brány. Dvůr je zatravněný. Severně za dvorem je situovaná stodola, ze které se dochovaly jen obvodové zdi. Předmětem ochrany je obytný dům, hospodářský objekt půdorysu L a k tomu náležející pozemek.