boží muka

Na krychlovém podstavci je postaven čtyřboký hranol, který ve své třetí třetině výšky prolamuje nika ve tvaru obdélníku, za prosklenými dvířky niky je umístěna socha Panny Marie. Pod zaskleným otvorem niky probíhá výrazně profilovaná kordonová římsa. Na niku dosedá profilovaná korunní římsa, která nese stanovou stříšku, krytou pálenou keramickou taškou (bobrovkou). Hřebenáče jsou kladeny do maltového lůžka a z vrcholu stříšky vystupuje kovový křížek. Dle dochovaných historických fotografií boží muka změnily svou podobu, došlo k úpravě typu stříšky. Sedlová stříška, která je doložena na historických fotografiích z druhé poloviny 20. století, byla při poslední rekonstrukci změněna na stanovou.