venkovská usedlost

Rozlehlá horská usedlost, na půdorysu lichoběžníka, se skládá z obytného stavení, spojeného se stájemi a sousedícího se stodolou a seníkem. Obytné stavení je roubené na vysoké, zděné podezdívce; štítové průčelí tříosé, střecha polovalbová se zvoničkou na hřebeni. Štít prkenný. Střecha, rozevřená do šířky, kryje zápraží, které je zvýšené. Původní trámové stropy strženy a původní dispozice změněna, zachována jen černá kuchyně s kamennou mísou, vysunutou na chodbu. Stáje jsou zděné, o dvou okenních osách, obdélná okénka umístěna na délku, střecha sedlová s eternitovou krytinou. Seník je z prken, obdélná budova pod sedlovou střechou se šindelovou krytinou, vně má kryté schodiště. Dřevěný domek s pecí na chleba pod sedlovou střechou se šindelovou krytinou.