areál zámku s parkem

Areál raně barokního zámku se nachází na mírném návrší v severní části městečka, nedaleko kostela a náměstí. Volně stojící patrová budova zámku na vyrovnávacím soklu je postavena na půdorysu písmene E s hlavním průčelím obráceným na jih, směrem k obci, a s nestejně dlouhými bočními křídly a středním schodišťovým rizalitem, které jsou orientovány na severní stranu do dvora. Hlavní průčelí je ve středu členěno mělkým rizalitem završeným nízkým trojúhelným štítem, v jeho rozsahu je předsazen protikus na toskánských sloupech, přístupný ze zahradního parteru dvouramenným segmentovým schodištěm. Původně barokní, zámecká, honosně komponovaná zahrada byla založena v místech dnešní sportovní plochy. Dnes je barokní dispozice patrná jen v hlavní ústřední ose procházející celým parkem a zvýrazněné alejí. V 19. století byla zahrada přetvořena na přírodně krajinářský park, což se projevilo v novém uspořádání ploch, formaci zeleně, založení vodních ploch - jezírek s ostrůvky, výsadbou módních dřevin a umístěním altánku. Pozůstatky romantického řešení jsou ještě patrny před zámeckou budovou. Pozoruhodnou stavbou v parku je dochovaný včelín. K areálu zámku s parkem náležely také hospodářské budovy, kdysi tvořící jeho zázemí. Jedná se o konírnu, stodolu a hospodářskou budovu s obytnou částí. Tyto hospodářské stavby jsou situovány jihovýchodně od zámku a na základě soudního výnosu, judikatury tzv. "pozdních zápisů" (z 13.11.2020), byly kulturními památkami pouze do 31.12.1987.