kříž

Pískovce a železo. Na stupni hranol. sokl, vpředu s letopočtem 1876,nad ním ze 3 stran profil. římsa a štíhlý hranol. podstavec, na čelní straně s lomeně zakonč. mělkou vpadlinou. Hlavice srůstá s krycí deskou a nízký soklík na ní tvoří základnu křížku, ve vpdlině zbytek nápisu: (".....Nezvěstické....."). Kříž železný kovaný, tvořený křížem ze silnějšího hranol. prutu, na jehož koncích jsou tepané kaláíšky se dvěma listy, obloukem se stáčejícími nazpět. Po stranách v malé vzdálenosti připojeny slabší pruty, dole upevnšné na ornament.zprohýbaných, silnějších prutech, připomínajících konečným tvarem lyru. Konce dvojice prutů se stáčečjí do voluta na ně navazující opět tepané listy, spojující se a vytvářející s listy od hlavního středního prutu tvar heraldické lilie. V křížení tepaná rozeta a kolem ní věnec ze dvou snítek, svázaných plechovou pentlí.