venkovská usedlost

Usedlost uzavřená, se dvorem obestavěným ze čtyř stran. Usedlost je k návsi obrácena štítem dřevěné průjezdní kolny s dřevěnou lomenicí, šalovanou vstřícně do středního švu a zakončenou ve vrcholu obdélným šindelovým kabřincem. Ma kolnu navazuje bočně orientovaná dřevěná hospodářská budovy, z části obezděná, se svisle šalovanými štíty. Po levé straně dvora stojí obytný, roubený přízemní dům, obrácený štítovým průčelím do dvora. Přední stěna se třemi okny je omítnuta s náznaky rustikového členění. Svisle bedněný štít je skosen polovalbou. Protilehlá, cihlová budova chlévů je nová. K usedlosti patří na humnech stojící roubená stodola na obdélném půdoryse s jednoduchými štíty. Všechny objekty usedlosti - kromě chlévů - jsou kryty došky.