měšťanský dům

Patrový zděný dům, umístěný v uliční čáře, z jedné strany navazující na sousední objekt. Součást okrajové zástavby historické části města, v okrajové poloze, nedaleko původního městského opevnění.Stavba na obdélném půdorysu, s holým a zcela nečleněným průčelím. Střecha domu je sedlová s hřebenem rovnoběžným s ulicí, na volné části je zakončena valbou. Zachována je v podstatě vnitřní dispozice, zčásti původní charakter interierů domu a také některé z jeho hodnotných detailů. Zvláště cenným prostorem je gotický sklep domu a hodnotné jsou i některé prostory v jeho nadzemní části, kde nebyly dosud provedeny rozsáhlejší novodobé úpravy. Je pravděpodobné, že pod novějšími povrchy zde mohou být zachovány ještě další hodnotné konstrukce a detaily ze starších stavebních etap domu. Součástí památky není novostavba dalšího domu na této parcele a také současně provedená vstupní brána (ohradní zeď při ulici byla při těchto úpravách demolována). Tarasní zeď se dochovala ve dvoře areálu.