měšťanský dům

Obdélný, jednopatrový, s novou fasádou orientovanou do náměstí, obdélným dvorkem, obestavěným při delší, východní straně, a v závěru obytným stavením. V předním domě, při schodišti do patra, mohutný sloup s toskánskou hlavicí, nad chodbou plná poprsnice s odstupňovanou, silně vysazenou podokenní římsou, opírající se o tři volutové konzole na tesaných hlavičkách andílků. Nad římsou sdružené okno obdélného tvaru, s profilovaným rámem. Klenby nad schodištěm, v místnostech a chodbě křížové, bez žeber a svorníků. Okna v patře, na dvoře, rámovaná prostou šambránou, v průčelí zazděny dvě karyatidy. Střecha předního domu valbová, s vikýřem, kryta lepenkou. Předmětem ochrany je dům čp. 16, dvorní dům a vymezený pozemek.