venkovská usedlost

Větší zemědělská usedlost nacházející se v jižní části vesnice. Dnes je přístupná z východu, přes dvůr usedlosti čp. 14, se kterou patrně v minulosti tvořila jeden celek. Původní přístup se nacházel na západě, z prostoru dnešní usedlosti čp. 8. Areál usedlosti tvoří obytný dům na severní straně, patrová sýpka s přilehlou kolnou obsahující zaslepenou bránu na západní straně, budova stáje se seníkovým polopatrem v jihozápadním koutě dvora a velký hospodářský objekt zahrnující druhou sýpku a chlévy se seníkovým polopatrem na jižní straně dvora. Kromě sýpky s kolnou a bránou na západní straně mají všechny objekty jednotně architektonizované fasády, odpovídající svým charakterem počátku 20. století. Nejcennější částí areálu jsou obě sýpky a zaslepená brána. Hodnotný je i sjednocený architektonický výraz budov usedlosti.