krucifix

Kamenný pilíř s krucifixem se nachází uprostřed osady na rozcestí v Kašově (u obce Kuks). Na kamenné základně se třemi přístupovými kamennými schůdky je usazen základový sokl o rozměru 110x146 x 19 cm výšky, na něm další přídavný soklík o rozměru 85x50 x80 cm výšky s vpadlým zrcadlem /snad dříve zde nápisová deska) o rozměru 33x62 cm. Podstavec o výšce 112 cm, s bočními pilastry, uprostřed s nikou, ve které je reliéfně zobrazena socha P. Marie Bolestné o výšce 63 cm. Profilovaná zákrytová deska s přesahem ukončuje podstavec pilíře. Na desce hlavice s postranními volutovými křídly, kónická, se zbytkem držáku na kovovou lucerna. Na oblé plintě vztyčen kříž s hraněnými rameny, na něm zavěšen korpus mrtvého Krista. Krucifix o výšce 110 cm, korpus kovový o rozměru 40 cm. Celková velikost kamenného krucifixu je 370 cm. Materiálem světlý pískovec, kov.