Velkopřevorský mlýn II.

Dnes samostatný objekt, původně jižní část velkopřevorského mlýna. Stavba s renesanční podobou a se sedlovou střechou, byla od 18. století využívána jako skladiště. Severní navazující část bývalého mlýna (dnes čp. 489) má mansardovou střechu a byla v 18. a 19. století upravována pro obytné účely (barokní a klasicistní přestavba). Mlýn byl v 70. letech definitivně administrativně oddělen na dva objekty. Jižní část dostala přiděleno čp. 629, zatímco severní část si podržela původní čp. 489. Popis stavby: Objekt na obdélném půdorysu, završený sedlovou střechou, na jih s vysokým renesančním štítem (dvoupatrové podkroví), s hladkou omítanou fasádou dnes členěnou na 4 okenní osy. Hlavní vstupy jsou umístěny na západní fasádě, zčásti z Velkopřevorského náměstí, zčásti z dnes uzavřeného dvora.