venkovský dům

Směrem k obci obrácena polovina dvojdomku (čp. 43 a čp. 34) se společnou sedlovou střechou, krytou cementovými taškami. Čp. 43 má 1 x 4 osy. Štítová stěna: po odbourání přední roubené světnice do sklípku otvor s půlkruhovým, cihelným překlenutím, nad ní do někdejšího zvýšeného přízemí prkny zabedněné dveře, vlevo od nich část stěny z mocných kuláčů, vpravo z vepřovic. Štít se svisle-nouzově-přibitých prken. Vstupní šířková strana zděná, omítaná, v levé polovině v naznačené pásové rustice dvě okna dělená křížem (pod levým větrací okno do sklepa), 3. osu tvoří výplňové dveře a 4. menší dveře s okénkem a otvorem dole pro drůbež nebo kočku. V druhé štítové stěněmalé štěrbinové a větší, ale úzké okénko. Vstupuje se do síňky s 1 rámem, v levém zadním koutě vestavěna pec, v pravém předním dřevěné schody zrušeny a ponechán poklop v trámovém bíleném stropě. Vlevo světnice s 1 trámem a okny v segmentových záhlavcích. Zbytek přízemí tvoří hospodářská prostora s povalovým, kuláčovým stropem na 1 trámu, předělená vzadu dodatečně vloženou příčkou. Vlevo od vstupu z nynější předložené zahrádky dřevěné schody na půdu, přemístěné sem ze síňky.