dům

Volně stojící dvoupodlažní dům s rozsáhlými sklepy, na jižní straně náměstí, východně od bloku zástavby náměstí nabývalých hradbách. Dům o třech a dvou okenních osách s novodobou fasádou a mělkým arkýřem. Postavený na hradbách a hlubokých pivovarských sklepích, v jádře snad středověkých s výpadovou brankou na jižní stranu města, která však v současné době není přístupná. Sklepy na několika úrovních se sálem s valenou klenbou z lomového zdiva, Horní sklepy jsou valeně sklenuté z řádkového pískovcového zdiva. Sklepy jsou v současné době přístupné z chodby dvoutraktové disposice. Na jižní straně nad hradbami přízemní stavba s pultovou střechou, pravděpodobně novodobou, k východu přistavěná kůlna se sedlovou střechou nyní využívaná jako garáž.