dům usedlosti

Přízemní zděný dům se sedlovou střechou má klasickou trojdílnou dispozici komorového typu a je částečně podsklepený. Hlavní štítové průčelí je v přízemí dvouosé a ve štítu jednoosé. Architektonické členění je řešené tradičním lokálním způsobem s nárožími zdobenými kvádrovanými lesénami, lesénovým rámcem po obvodu štítu a mělce profilovanými šambránami kolem okenních os. Pole nad okny v přízemí jsou doplněná štukovým lichoběžníkem z hladké omítky a obdobně je zdobené i parapetní pole pod štítovou osou. Trojdílná okna s horním poutcem jsou osazená v líci. Dvorní šestiosé průčelí je rytmizované pouze fabionovou římsou a hladkými šambránami kolem okenních otvorů. Hlavní vstup je osazený ve 3. ose zprava. Severovýchodní štít je v horní části prolomený segmentově zaklenutým nakládacím otvorem. V přízemí je na pravé straně situovaný novodobý vstup s dvoukřídlými rámovými dveřmi a vlevo od něj jedna okenní osa. Okno je osazeno čtyřkřídlým šestitabulkovým okenním rámem děleným v horní třetině poutcem. Sedlová střecha je krytá pálenou střešní taškou, ve spodních řadách jsou položené drážkovky a v horní části bobrovky. Přední obytnou část objektu tvoří světnice s omítanými podhledy a novějšími trojdílnými okny dělenými do tvaru písmene T, v komorách v levé části objektu jsou okenní osy čtyřkřídlé a šestitabulkové. Dveře v interiéru jsou rámové, dvoukřídlé s částečně prosklenou horní polovinou výplně.