socha sv. Anny vyučující P. Marii

Socha stojící světice s Pannou Marií jako děvčátkem po levém boku. Socha sv. Anny oděna zvlněným širokým šatem přepásaným pod prsy, s mírně nakročenou levou nohou jejíž obrys vystupuje z oděvu. Levá ruka spočívá na Mariiných zádech, pravice přidržuje rozevřenou knihu situovanou uprostřed těla. Hlava zahalena rouškou a je natočena mírně vlevo. Záda plastická, členěna mělkými vertikálními záhyby. Maria zachycena zepředu s hlavou natočenou ke knize a stojící po levém boku sv. Anny. Je oděna splývavým rouchem s rukávy vykasanými na lokti, vlasy volně splývají kolem obličeje. Pravá ruka položena na knize a levá ruka ji přidržuje. Žulový sokl má hranolovitý tvar s projmutými hranami a ve spodní části je rozšířen. Na čelní straně jednoduché pole - výplň. Socha sv. Anny s podstavcem se nalézala od 20. let 19. století na křížení silnic do Rakovic na parc.č. 1024/18, ale dnes zde nestojí, byla odstraněna. Její poloha blízko silnice byla nevhodná. Originál i kopie jsou umístěny v depozitáři v Čimelicích. Kopie je rovněž uložena v depozitáři v Čimelicích. Kopie/výdusek, který byl zhotoven na bázi epoxidové pryskyřice a směsi sklenářských písků.