socha sv. Jiljí - kopie

Kopie sochy sv. Jiljí se nachází asi 500 m jižním směrem od obce Čimelice u komunikace na návrší a je na úpatí terénního předělu. Socha stojí na hranolovém soklu, který je originálem. Stojící socha zobrazuje světce, s mírně nakročenou levou nohou jejíž obrys vystupuje z oděvu. Tělo zahaleno do oděvu biskupa, zřaseného vertikálními záhyby, které jsou nařaseny zejména v oblasti pasu. Pravá ruka pozdvižena a drží stříbrnou biskupskou berlu. Levá ruka ohnuta v lokti, drží zavřenou knihu, která se opírá o pas. Světec má oválný obličej lemovaný hustým vousem, hlava hledí přímo a je kryta mitrou. Z pod mitry splývají delší vlnité vlasy. Podél pravého boku je laň, jejíž hlava se opírá o světcovo pravé koleno.