městský dům

Jednopatrový zděný omítaný řadový dům o 3 okenních osách, krytý sedlovou střechou s dvojicí sedlových vikýřků. Krytina eternitové šablony. Fasáda do náměstí je klasicistní, členěná v úrovni obou podlaží pilastry, v přízemí bosovanými, v patře kanelovanými s římsovými hlavicemi. Přízemí je ve dvou pravých osách bosováno, v levé ose jsou omítky hladké. Zde je umístěn domovní vjezd, sklenutý stlačeným obloukem. Patro odděluje jemně profilovaná kordonová římsa. Okna v přízemí i patře obdélná v bohatě profilovaných šambránách s vrstveným vrcholovým klenákem a uchy, v patře doplněna podokenními římsami s festony. Okna dvojitá, vnitřní křídla dělená do tří tabulek. Korunní římsa je profilovaná. Místnosti jsou plochostropé. Do dvora po pravé straně vybíhá přízemní hospodářské křídlo adaptované k bydlení.