viniční dům s lisem

Patrová stavba na obdélném půdoryse je symetricky komponovaná, s nárožími členěnými odsazeným zaoblením, orientovaná podélnou osou ve směru sever – jih a krytá valbovou střechou. Podélné strany objektu člení pět okenních os, seskupených v rytmu 1 - 3 - 1. Kratší boky domu byly otevřeny dvěma dvojicemi obdélných oken nad sebou (převážná část oken je druhotně zaslepena). Hlavní západní průčelí zdůrazňuje mohutný trojosý risalit. Ten obsahuje za pískovcovým obdélným portálem s lemujícím páskem v jižní ose průchod do lisovny, zaujímající přibližně dvě třetiny objektu a prostupující přízemí i patro. Vchod do lisovny tvoří obdélný portál s dřevěnými zárubněmi. Lisovna je přístupná velkým půlkruhově zaklenutým portálem s dvoukřídlými vjezdovými vraty v jižní partii hlavního průčelí. Tento vjezd umožňoval transport objemnějšího nákladu, jakým byly zejména koše s vínem, sudy, pytle a dodnes se v omítce nachází vrypy po širokých vozech. Barokní lisovna je nejhodnotnější partií stavby. Prostor zaujímá dvě podlaží. V podlaze je zabudovaný mohutný barokní kládový lis a káď. Místnost osvětlovala pravoúhlá okna, zazděná pravděpodobně během 19. století. Po obvodu patra se táhne barokní ochoz s dřevěnou balustrádou, zdobenou jednouchými geometrickými motivy.