hospodářský objekt

Druhý přízemní objekt je rovněž obdélný, orientovaný podélnou osou ve směru východ-západ a zastřešený pultovou střechou krytou pálenými taškami holandkami. Fasády jsou z velké části destruované, zachovávají však část pozdně barokní dekorace, která dokládá, že objekt byl komponován symetricky podle středové osy. Nápadná je zejména profilovaná kordonová římsa s půlkruhovým vyklenutím ve střední části, v níž je umístěn mohutný klenák s bočními zdobnými volutami. Tato centrální partie byla původně rámována bosážemi a nahoře zdůrazněna zdobnější atikou; krátkým úsekem jednoduché římsy, na níž spočívá štukový volutový dekor s čabrakou. Právě toto poměrně nápadné zdobení fasády domu svědčí o jeho nemalém významu v rámci celého areálu.