obytný dům

Převážně roubený protáhlý dům usedlosti s asymetricky nasazenou sedlovou střechou nad patrovým uspořádáním do dvora. Dvoupodlažní objekt na výrazně obdélném půdorysu má asymetricky posazené užší patro, takže ze dvora se jeví jako patrový, kdežto zvenčí jako s vysokým přízemím. Vstupní průčelí obrácené do dvora je kryté výrazným přesahem střechy, podepřeným vysokou podstávkou, jejíž sloupky doplňují dvojité pásky. Uprostřed průčelí, jehož pravá obytná část s pavlačí je v přízemí přezděná, je novodobě upravený vstup do síně. Vpravo v koutě dvora jedno okno světnice. Levá, patrová část domu je roubená, obílená, s drobnými větracími okénky komor a jediným vstupem při nároží se sedlovým portálkem. Vlevo navazuje přízemní přístavek chlévů je přístupný ze dvora sdruženými portálky sedlového tvaru. Štítové průčelí: svisle bedněný štít pod polovalbovou střechou, s drobnými vyzírky a širokým podlomením, je asymetricky posazen na ustupující dvouosé přízemí, opatřené obílenou mazanicí na roubení a omítkou zděné části. Přesah střechy podpírá podstávka, vpravo se sloupkem s původně zdvojenými vzpěrami. Levým nárožím se opírá o předstupující zděné křídlo maštale. Zadní štítové průčelí má trojúhelný, svisle bedněný štít předsazený na vysoké podstávce před roubenou stěnou patrové komory. Část přízemí zakrývá přízemní přístavek chlévů, kolmo navazující na výměnek. Zbylou část fasády tvoří režná stěna, zděná z lomové opuky. Podélné zděné zahradní průčelí je v levé části až po vstup opatřeno hladkými bílenými omítkami, kdežto pravá část bez oken je vyzděna z režné lomové opuky.