lávka Emila Pittera č. CB-078

Lávka konstrukčně spojuje oba protilehlé břehy Vltavy bez mezilehlé podpěry. Úsporný systém přenáší obloukovou sílu tahovou únosností železobetonové mostovky. Navržená konstrukce musela být menšího rozměru, což vedlo k použití jednostranné obloukové konstrukce. Tato nutnost nakonec vedla k využití moderní nesymetrické konstrukce, která umožňuje pohled z lávky na řeku. Lávka je tvořena jednostranným skloněným obloukem vetknutým do železobetonové mostovky. Sklonění oblouku a jeho hmotnost zajišťuje zamezení kroucení konstrukce. Rozpětí je 53,2 m, vzepětí dosahuje 8 m. Oblouk je vytvořen ocelovou rourou o průměru 355,6 mm, mostovka je tvořena dvěma rourami na stranách. Mostovkové roury mají průměry 508 mm a 355,6 mm. Mostovkové roury jsou vzájemně propojeny rovinnou příhradovinou průřezu ve tvaru písmene I. Jednotlivé konstrukční části mostovky jsou vzájemně spřaženy vysokopevnostním betonem. Konstrukce lávky je vetknuta do náběhů krajních opěr založených na vrtaných pilotách. Zábradlí je tvořeno skloněnými sloupky s kovovou výplní.