lokalita 8

Regulativy pro lokalitu 8: V lokalitě nesmí být provedena změna kultury kromě změny na louku nebo ornou půdu. Nelze realizovat nové pozemní stavby, lze realizovat pouze stavební úpravy a udržovací práce. Na pozemcích parc. č. 1052/1, 1052/2, 1052/3 a 1073/3 v k.ú. Samotíšky lze realizovat stavbu příjezdové komunikace a oplocení z drátěného pletiva v souvislosti se stavbou podzemní přečerpávací kanalizační stanice dle dokumentace „Odkanalizování obce Samotišky, část splašková čerpací stanice (ČS) a příjezdové komunikace k ČS“, zpracované VODIS Olomouc s.r.o., Tovární 1059/41, 772 11 Olomouc, 09/2020. Alej mezi Chválkovicemi a Sv. Kopečkem musí být zachována, případně obnovena. Způsob obnovy aleje musí být schválen referátem kultury Okresního úřadu Olomouc (od 1.1.2003 Magistrátem města Olomouce). Podél aleje lze vybudovat cyklistickou stezku. Podmínky památkového ochranného pásma (zákaz změny kultury a omezení stavební činnosti) v lokalitě 4 a 8 se netýkají tzv. severního spoje a tzv. východní tangenty dle územního plánu sídelního útvaru Olomouc, a to včetně jejich připojení na komunikační systém, a eventuální stavba kanálu Dunaj-Odra-Labe. Konkrétní způsob realizace těchto akcí musí být ale odsouhlasena referátem kultury Okresního úřadu Olomouc (od 1.1.2003 Magistrátem města Olomouce).