dům

Dvoupatrový dům s polovalbovou střechou a sedlovými vikýřky. Objekt je podsklepený. Dům zaujímá celý pozemek. Dvoupatrový dům s polovalbovou střechou, přistavěný k hradbě. Západní fasáda hladce omítaná, v patrech pětiosá, přízemí čtyřosé. Okenní osy v patrech nad sebou, nenavazují na přízemí. V severní části přízemí novodobě upravený pravoúhlý vjezd, krytý novodobými dvoukřídlými dveřmi. Ve středu obdélný otvor vstupu s dvoukřídlými poloprosklenými dřevěnými dveřmi s podružným křídlem. Jižně od nich malé segmentově zaklenuté čtyřtabulkové okno se zvýšeným parapetem, v jižní krajní ose segmentově zaklenuté šestitabulkové okno. Obě okna opatřena novodobou mříží. V patře šestitabulková dvoukřídlá dřevěná okna odsazená od líce fasády, lemovaná orýsovanými šambránami. Na meziokením pilíři mezi krajní jižní a druhou osou nástěná malba - modrý šestilistý květ se žlutým středem ve vykrajovaném štítku , mezi druhou a třetí obdobný červený květ také ve štítku. Spojeny fragmentem dochované historické omítky s horizontálním pásem šedé barvy. Druhé patro odděleno kordónovou římsou obdélného profilu. Okna stejná jako v prvním patře. Ukončeno fabionovou korunní římsou, ve střeše tři sedlové vikýře s šestitabulkovými okny. Východní fasáda orientovaná do bývalého parkánu hladce omítaná, v přízemí v jižní části šestitabulkové okna, dále dřevěné jednokřídlé dveře s proskleným obdélným nadsvětlíkem. Severně od nich čtvercové čtyřtabulkové okno a obdélné šestitabulkové. Všechna okna opatřena mřížemi. Před přízemím zřízena novodobá předzahrádka restaurace na dřevěném pódiu. V patře tři šestitabulková okna. Severní z nich osazeno výrazně níže. Při severním okraji ze stěny vystupují tři kamenné dvoudílné krakorce. Nad nimi vertikální obdélné okénko.V úrovni druhého patra zdivo nad nimi stupňovitě uskočeno. Téměř po celém obvodu stěny 2. patra s výjimkou úseku nad konzolami probíhá lodžie s dřevěným zábradlím s kazetovým členěním. Do lodžie šestiosé průčelí. Okna šestitabulková.