dům

Dvoupatrový dům s dvorkem, střecha v přední a zadní části sedlová, uprostřed parcely pultová, krytá keramickou krytinou. Dům je podsklepený. Jižní fasáda tříosá, novorenesanční upravená. V přízemí replika historického novorenesančního výkladce, ve východní části vstup do chodby domu. V patře tři šestitabulková okna, s horními tabulkami rozdělenými ještě vloženou svislou příčkou, osazená v slepých, pouze ve štuku vyvedených půlkruhově zaklenutých arkádách. Od hladké plochy přízemí odděleno parapetní římsou s meandrovým vlysem. V patře ve štuku naznačená rustika, v druhém patře pásová rustika, pod korunní římsou perlovcový vlys. Bývalý dvorek ve střední části při západní hranici pozemku zastřešen novodobou prosklenou konstrukcí. Novodobé zastřešení není předmětem památkové ochrany.