dům

Dům č.p. 7 se nachází v Prachaticích v SZ rohu Velkého náměstí. Jedná se o dvoupatrový dům se sedlovou střechou s hřebenem rovnoběžným s průčelím. Východní hlavní průčelí je čtyřosé, hladce omítané. Východní hlavní průčelí je čtyřosé, hladce omítané, vstup umístěn v krajní severní ose. Areál zahrnuje dům, střední dvorek a zadní dvorek. Ohradní zeď není předmětem památkové ochrany. Dvoupatrový dům se sedlovou střechou s hřebenem rovnoběžným s průčelím. Východní hlavní průčelí je čtyřosé, hladce omítané, vstup umístěn v krajní severní ose, ukončen stejně jako okna v přízemí nízkým segmentovým záklenkem. Okna čtyřkřídlá, s příčníkem, odsazená, s otvíráním křídel do interiéru. Okna v patrech obdélná. Severní boční průčelí uplatněné v krátkém úseku díky ustupujicímu sousednímu domu čp. 8 je hladké, bez členění, pouze v úrovni okapu souseda navazuje fragment fabionové římsy.