dům

Jednopatrový domek nacházející se v řadové uliční zástavbě Křišťanovy ulice plynule navazuje na oba sousedy. Jeho fasáda je tříosá, členěná podokenní a nadokenní římsou. Vstupní otvor se nachází uprostřed, v minulosti zde byla osazena dvojkřídlá vrata otvíravá směrem do ulice, současné dveře jsou novodobé, dřevěné, ze dvou třetin prosklené a členěné do tabulek. Po obou stranách v přízemí je fasáda prolomena výkladci čtvercového tvaru. Výkladce jsou osazené v líci fasády, v horní třetině jsou členěny do tří tabulek, jsou na nich patrné panty pro osazení okenic. Okna v prvním patře bývala v minulosti členěna do „T“, stávající výplně jsou dvojkřídlé, dvojdílné, členěné do šesti tabulek. Dvorní fasádu nemohu popsat, neboť dvorek nebyl pro účely reidentifikace zpřístupněn, respektive celý dvorek je podle údajů majitelů zastavěn mrazícím zařízením, do kterého se vstupuje ze zadního traktu. Objekt není podsklepen, střecha je příčně sedlová. Areál zahrnuje dům a dvůr. Celý dvorek zastavěn mrazícím zařízením bez památkové ochrany. Dům sloužil pravděpodobně v minulosti jako obytný, přičemž v přízemí byla prodejna/obchod, jak je patrné podle výkladců. V současnosti je v prvním patře jedna obytná jednotka a v přízemí bylo zřízeno kasino.