dům

Areál se skládá ze dvou samostatných budov a dvorku. Přední dům směrem do Poštovní ulice je jednopatrový s druhým patrem v pultové střeše, zadní stavení směrem do Dlouhé ulice je jednopatrové kryté příčně sedlovou střechou. Zděný přístavek s traverzovým stropem ve dvoře není předmětem památkové ochrany. Uliční průčelí bylo v minulosti údajně zdobeno sgrafity s figurálními motivy, dnes je zcela hladké a bez výzdoby. Fasáda je pětiosá, v přízemí je hmota průčelí prolomena zleva vstupním otvorem se segmentovým zakončením, dále dlouhým, úzkým vstupním otvorem do obchodu a zcela vpravo širokým obdélným výkladcem. V minulosti dům sloužil jako obytný a jako obchod, v současnosti se v hlavní budově nachází pět bytových jednotek a provozovna optiky v pravém traktu v přízemí, v zadním stavení se v patře nachází rovněž jedna bytová jednotka, přízemí zadního stavení není obývané. Uliční průčelí bylo v minulosti údajně zdobeno sgrafity s figurálními motivy, dnes je zcela hladké a bez výzdoby. Fasáda je pětiosá, v přízemí je hmota průčelí prolomena zleva vstupním otvorem se segmentovým zakončením, dále dlouhým, úzkým vstupním otvorem do obchodu a zcela vpravo širokým obdélným výkladcem. Vrata jsou novodobá, v horní třetině prosklená. Vstupní dveře do obchodu jsou osazeny až za špaletou, jsou novodobé, prosklené, s horním výklopným nadsvětlíkem, v líci je osazena novodobá bezpečnostní mříž. Hmota prvního patra je prolomena pěti okenními otvory, jejichž výplně jsou novodobé, dvojkřídlé, otvíravé do interiéru a zároveň výklopné, nečleněné. Uliční průčelí vrcholí širokým pultovým vikýřem přes celou délku objektu, v němž jsou osazena tři okna bez osové vazby na okenní osy prvního patra. Okna jsou rovněž novodobá, dvojkřídlá, nečleněná, otvíravá do interiéru a provedena v bílé barevné úpravě. Zadní dvorní fasáda je tříosá. Zadní trakt je v přízemí na snížené úrovni, má tři nadzemní podlaží. Fasáda je hladká, okenní otvory nemají jednotnou velikost, ani jednotné výplně, zpravidla se jedná o výplně novodobé, dvojkřídlé, nečleněné a otvíravé do interiéru. V úrovni prvního patra tvoří dvorní přístavek prostor pro terasu, na níž vedou z prvního patra balkónové dveře. Nad terasou je v úrovni druhého patra novotvar malého balkónu na trojúhelníkovém půdorysu. Zadní stavení má uliční průčelí do Dlouhé ulice. Fasáda je tříosá, okenní otvory v přízemí jsou nepatrně menší než okenní otvory v prvním patře. Jejich výplně jsou novodobé, dřevěné, osazené ve špaletě, dvojkřídlé, jednodílné, otvíravé do interiéru, členěné do šesti tabulek. Vstupní otvor se nachází ve střední ose, je zakončen mělkým segmentem. Vrata jsou dvojkřídlá, novodobá, ale provedená pravděpodobně jako kopie vrat původních. V horní třetině jsou prosklená. Na fasádě jsou pod oprýskanou omítkou patrné starší omítkové vrstvy. Dvorní průčelí zadního stavení je zcela nepozoruhodné, výplně oken jsou novodobé, dvojkřídlé a nečleněné, okenní otvory patrně druhotně zvětšené. Dvůr mají obě budovy společný, předělený ohradní zdí, mezi přední a zadní budovou tak neexistuje žádné komunikační propojení.