vnější líc schodiště v jižní zdi lodi

Oba zkoumané kvádry jsou téměř čtvercové, o rozměrech 30 x 30 cm. Hrubá modelace je u obou kvádrů podobná. Opukové líce jsou sekány dvojšpicem. Zajímavá je preciznost a jemnost tohoto hrubého zpracování povrchu. Na prvním kvádru ukazuje posléze tvorbu cca 2 cm lemu, kolem dokola kvádru a šikmé přerovnání lícové plochy pomocí sekery s rovným ostřím. Použitý rastr jsou šikmé údery v řadách vedle sebe téměř na-kolmo. Některé partie líce jsou dosekávány špičkou sekery. Druhý kvádr je opracován typickým způsobem. Stezky jsou finálně přerovnány sekerou téměř kolmými údery, v rastru úhlopříčně středovém. Šířka břitu užité sekery u obou kvádrů je zhruba 4 cm. Zkoumaný opukový kvádr lze charakterizovat jako mírně zvětralou horninu odpovídající na základě vizuálního posouzení tř. R4.