zdivo vítězného oblouku

Oba kameny o velikosti cca 30 x 15 cm jsou opracovány typickým řemeslným umem té doby v Praze. Hrubá modelace kvádru probíhala špičatým topůrkovým nástrojem. Další fází bylo vytvoření 2 cm lemu, stezky kolem obvodu celého kvádru. Oproti starším stavbám je stezky již přiznávána v rámci finálního přerovnání lícové plochy. Ta je tvořena sekerou, na obr. 1 údery v úhlu 45 °, nicméně v dobře známém rastru úhlopříčně středovém. Druhý kvádr na obr. 2 je tvořen stejným způsobem, pouze finální přerovnání lícové plochy je tvořeno sice sekerou, ale mírném úhlu v rastru tzv. vějířovém. Kameník měl kvádr nakloněný a z jediné pozice silnými údery kvádr přerovnal. Zkoumané opukové kvádry lze charakterizovat jako zdravou až mírně navětralou horninu odpovídající na základě vizuálního posouzení tř. R3/R4 .