pomník obětem válek

Na místním hřbitově v horní části u oplocení situován symbolický hrob obětí fašismu. Vystavěný památník, osově souměrný, uzavírá horní část hřbitova s hlavními přístupovými vstupními schodišti od J strany oddělenými travnatými plochami a s bočními přístupovými štěrkovými cestami od V a Z strany. Kamenná zeď vystavěna z nepravidelných žulových úlomků lomového kamene, které jsou spojeny širokou cementovou spárou, uprostřed s předsazeným kvádrovým tělesem lichoběžníkového půdorysu. Na levém a pravém rameni zdi upevněny betonové obdélné desky s kovovými číslicemi: "1939/ 1945", na kvádrovém tělese uchycena centrální kovová deska s textem: "NA PAMĚŤ VŠEM/ OBĚTEM VÁLEK/ LIDÉ/ ZAMYSLETE SE/ A NEZAPOMEŇTE/ VRCHLABÍ 1991/. Horní část plochy oddělena třemi nízkými schody zhotovenými ze žulových štípaných kostek, po stranách s kvádrovými sloupky a opěrnou nízkou zdí. Spodní plocha památníku s mírně svážným terénem travnaté plochy a s přístupovými schody zhotovenými z granitu v počtu 9 ks, po stranách se širokými nízkými madly z lité betonové směsi.