pomník obětem 1. a 2. světové války

V parku u komunikace vpravo pod kostelem sv. Jakuba umístěn pomník obětem I. a II. světové války. Na obdélném zvýšeném plató o rozměru cca 450 cm x 320 cm, z čelního pohledu (od J strany) s přístupovými schůdky. Po levé straně pískovcové základny umístěny dva kvádrové bloky o rozměrech d 185 cm x š 32 cm x v 95 cm a d 100 cm x š 20 cm x v 95 cm. Na kvádrech vyryta jména padlých obětí v době 1. a 2. světové války, včetně nápisů: " Za vlast padli, svobodu dobyli / 1914 / 1918 / 1935 / 1945/ " . Po pravé straně základny vztyčen kvádrový pylon s předsazenou přední deskou o rozměru 90 cm x 78 cm x v 180 cm, na kterém je uchycen odlitek busty TGM o výšce 75 cm. Za bustou zobrazena symbolizovaná lipová ratolest (pískovec) o výšce 100 cm. Zadní strana pylonu s rytým textem (verzálky): " V roce 1938 postaveno / před Němci uchráněno / a v roce 1945 obnoveno " .