boží muka

Zděná boží muka, vystavěná pravděpodobně kol poloviny 19. století, jsou situována v intravilánu obce ve středu na zatravněném ostrůvku v křižovatce cest. Zděná stavba celkové výšky cca 3,15 m postavená bez soklu na téměř čtvercovém půdorysu rozm. 0,85 x 0,82 m. Vysoký sloupek je vodorovně rozčleněn dvěma profilovanými oběžnými římsami. Horní část sloupku je mírně zúžená, půdorys. rozměru 79,5 x 81,5 cm a na všech čtyřech stranách je prolomena polokruhově zaklenutými nikami rozm. 47x63 cm, hl. 16 cm, nika na západní straně směrem k čp.15 má zaklenutí mírně odsazené. Sloupek uzavírá bohatě členěná korunní římsa, která vynáší nízkou jehlancovou stříšku krytou bobrovkami s nárožními hřebenáči, kladenými v mírně projmuté rovině. Stříška vrcholí jednoduchým železným křížkem s jetelovitým zakončením. Omítka božích muk je hladká, vápenná, se žlutým nátěrem, niky a korunní římsa jsou bílé.