kostel

Modernistická sakrální stavba s předsazenou předsíní a podélnou lodí zakončenou příčně orientovanou budovou fary. Hlavní vstup tvoří jednoduché dřevěné dvoukřídlé dveře. Předsíň dále prolamuje nad vstupem sdružené trojdílné okno zdobené vitráží a dvě střílnová okna z boku. Kryje ji sedlová střecha. K pohledově levé části předsíně je přistavěna hranolová zvonice (výška 25 metrů) zakončená otevřeným ochozem (v minulosti navštěvováno jako vyhlídkové místo) zastřešeným jehlancovou střechou. Střechu podpírá osm dřevěných trámů, které byly původně zapuštěny do hmoty věže, kde však postupně prohnívaly. V 80. letech bylo přistoupeno k jejich výměně a novému ukotvení do ocelové traverzy. Ve stejné době bylo vyměněno i původní zábradlí. Horní část zvonice člení čtyři hodinová pole a pod nimi dvojice úzkých, vertikálně orientovaných, obdélných oken. Ve spodní části jsou nad sebou umístěny dvě dvojice malých obdélných okének. Obě okenní osy jsou vůči sobě ve vertikále poněkud posunuty. Podobné umístění a celkové ztvárnění věže najdeme i u Bartningova kostela v Novém Městě pod Smrkem ze stejné doby. Stěny lodi rytmizuje řada obdélných vertikálních oken s původními vitrážemi. Na jihovýchodní stěně se pod oknem navíc nachází v současnosti nevyužívaný boční vstup, ke kterému v minulosti vedlo schodiště. Loď kostela kryje sedlová střecha.