fara

Na severozápadě na kostel navazuje příčně umístěná budova fary na obdélném půdorysu. Hlavní průčelí člení v její ose umístěný mělký rizalit s hlavním vstupem krytým drobnou stříškou a třemi okny osvětlujícími prostor schodiště. Po stranách jsou pak v přízemí dvě obdélná okna. Boční stěny člení dvě okenní osy v obou patrech na severovýchodě, na jihozápadě pak tři v přízemí a dvě v patře. Pohledově pravé okno v patře bylo oproti původním plánům posunuto mírně vpravo. Jihozápadní stěnu fary navíc prolamují čtyři okna a jedny dveře do suterénu, který je zde z důvodu sklonu svahu v úrovni terénu. Po levé straně k faře přiléhá kamenné schodiště s betonovým zábradlím vedoucí k jejímu hlavnímu vstupu, na které pak navazuje dlouhé schodiště, směřující ze svahu na jihovýchod. Drobné kamenné schodiště vyrovnává také venkovní prostor fary a lodi kostela na severovýchodě. Po jeho levé straně je situován vstup do suterénu. Faru kryje valbová střecha a stejně jako na dalších částech celé stavby je zde užita alukrytová plechová krytina. Celá stavba je omítnuta hrubou cementovou omítkou a kromě orámování oken je prostá jakéhokoliv dekoru.