věžový vodojem

Vodojem sestává z vlastního věžového vodojemu (je chráněn) a nechráněného oplocení pozemku. Z mírně vyvýšené kruhové trnože vybíhá dřík ve tvaru tubusu završený rozšířeným vodním rezervoárem. Na trnoži je terasa ohraničená železobetonovou opěrnou zídkou s přesazenými krycími deskami s pemrlovaným povrchem, na hranách s vodící stezkou. Po obvodu dříku obíhá terasu kolonáda ze sloupů kruhového průřezu s plochou střechou. Sloupy mají na povrchu tvrdou pemrlovanou omítku. Terasa je vydlážděná dlaždicemi z probarveného tlačeného betonu. Na jižní straně terasy je před vstupem do věže otevřené schodiště s opěrnými zídkami navazujícími na parapetní zeď terasy. Nosná část dříku je železobetonová, na líci vyzděná z režného cihlového zdiva. Fasáda dříku je vertikálně členěná čtyřmi okenními pásy, které běží přes celou jeho výšku. Okna jsou dvojitá s železnými rámy, původní. Na jižní straně terasy se nachází vstup do vodojemu s mírně prolomeným portálem z tvrdé pemrlované omítky s obvodovou stezkou, v nadpraží s udáním letopočtu výstavby 1936 – 1937. Vstupní dveře jsou jednokřídlé železné, původní. Pod vodním rezervoárem je dřík ukončen prstencem provedeným jako vyhlídková terasa. Parapetní zeď terasy je železobetonová, nová, původní byla kvůli dožití stržená při rekonstrukci v roce 1995. Podlaha vyhlídkové terasy je betonová, dřík má po jejím obvodu tvrdou cementovou omítku, stěny jsou členěny obdélnými okenními otvory. Výplně tvoří dvojitá okna s železnými rámy. Železobetonová konstrukce vodního rezervoáru je omítnutá a natřená, členěná plastickými horizontálními pásy. Rezervoár je završen malou válcovou lucernou, na jeho střeše se nachází druhá vyhlídková terasa. Ta je ohraničená železným tyčovým zábradlím s drátěným pletivem. Lucerna je omítnutá tvrdou cementovou omítkou, její hmota je členěná pouze obdélnými okenními otvory. Okna v lucerně jsou jednoduchá, s železnými rámy členěnými do kříže, rovněž původní. Na střeše vodojemu jsou umístěny antény, které jsou součástí informačního a řídicího systému Vodárenské soustavy Východní Čechy, tj. součástí systému veřejného zásobení vodou. Antény jsou novodobé. Celková výška vodárenské věže je 38 m, objem 320 m3.