hospodářský objekt

Přízemní zděná (smíšené zdivo s převahou kamene) omítaná stavba nad obdélným půdorysem kolmo připojená k západnímu konci severní fasády školy. Střecha je sedlová, uzavřená na severní straně cihelným štítem, na jihu připojená k obvodové zdi školy. Střešní plášť tvoří keramické pálené tašky bobrovky položené v korunovém krytí (na řídké laťování). Objekt v minulosti sloužil jako sklad a chlév. Fasády nečleněné, omítky ve velkém rozsahu opadané až na zdivo, ukončené pouze prostou cihelnou korunní římsou. Západní podélné průčelí má dvě okenní osy. Okenní otvory jsou na výšku obdélné, v jižní ose slepé okno, v severní pak torzo dřevěného okna s bambulkovými závěsy a mříží kotvenou do špalety. Štítové průčelí je bez otvorů, ve štítu tři větrací otvory v trojúhelné sestavě. Střešní krytina na koruně štítu položena do malty a s minimálním přesahem. Ve východním průčelí dva vstupní otvory. V jižní ose větší segmentem ukončený otvor s dvoukřídlými vraty točnicové konstrukce pokryté svisle kladenými prkny. V severní ose pravoúhlý vstupní otvor s hladkým kamenným ostěním a s jednokřídlými dveřmi velmi prosté svlakové konstrukce s vnějšími pásovými závěsy.